Get Adobe Flash player
2018. augusztus 16. csütörtök, Ábrahám

Négy év alatt, európai uniós és állami támogatásból, önkormányzati, magánbefektetői forrásból 1,2 milliárd forint értékű beruházással gazdagodik Dabas – jelentette be Kőszegi Zoltán polgármester szeptember 25-i projektindító sajtótájékoztatóján.

A képviselőtestület 2008-ban döntött Dabas integrált városfejlesztési stratégiájáról és a városközpont fejlesztésének akcióterületi tervéről. A Magas színvonalú közösségi, kulturális, kereskedelmi funkciókat nyújtó városközpont megteremtése elnevezésű projekt megvalósítására szerveződött konzorcium a fejlesztés értékének 75,9%-át támogatásként kapja az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Programjából.
A projekt keretében megújul többek között a Szent István tér, a Jubileumi Park, a Kossuth Művelődési Központ tetőszerkezete, a Bartók Béla út járdái és kerékpárútjai, a városközpontot elkerülő utak épülnek. Felújítják a Bíróság és a Földhivatal épületének homlokzatát. Jövőre adják át az új piaccsarnokot, és beépítik a Kossuth Lajos Általános Iskola tetőterét, felújítják homlokzatát.
A fejlesztési projektet megvalósító konzorcium tagja Dabas Város Önkormányzata, a Pest Megyei Bíróság, a Pest Megyei Földhivatal, Pest Megye Önkormányzata, a Dabas Sportcsarnok Kft., Bor Imréné egyéni vállalkozó. A magánszféra egy üzletház és lakások építésével, a lakótelepek energetikai korszerűsítésével kapcsolódott a programhoz.

forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat 2010. szeptember 25.

Itt lehet hozzászólni: