Get Adobe Flash player
2018. augusztus 16. csütörtök, Ábrahám

Jelentős állomásához érkezett Dabas városközpontjának rekonstrukciója azzal, hogy megújult a Szent István tér fontos közintézményeinek homlokzata.

 

A Dabasi Városi Bíróság és Dabasi Földhivatal épületei a Közép Magyarországi Operatív Program támogatásával megvalósuló Magas színvonalú közösségi, kulturális és kereskedelmi funkciókat nyújtó városközpont megteremtése Dabason projekt keretében kaptak új arculatot. A korszerűsített homlokzatok alapvetően meghatározzák a városközpont most formálódó építészeti arculatát, a hőszigetelés javításával pedig üzemeltetési megtakarításokat érnek el.

A szokatlanul csapadékos időjárás következtében az eredeti határidőt kevéssel túllépve fejeződött be a Jubileumi park zöldterületi fejlesztése. A tájépítészeti beavatkozások eredményeképpen a belváros új, városias közparkkal gazdagodott, bővültek a sportolási- és játéklehetőségek.

Dabas több mint 1 milliárd forint értékű, európai uniós és állami támogatásból, önkormányzati, magánbefektetői forrásból megvalósuló városrehabilitációs programjának már volt egy fontos eseménye: szeptember végén készült el a Kossuth Művelődési Ház, az egykori Úri Kaszinó kúriaépületének tetőfelújítása. Az épített örökség megóvását szolgáló beruházás eredményeiről a kivitelezést felügyelő Kulturális Örökségvédelmi Hivatal szakemberei is elégedetten nyilatkoztak.

forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat 2011. január 10.

Egy hozzászólás “Dabas városrehabilitációjának újabb állomásai” bejegyzésre

  • Hartmann Gyula:

    A városközpont és a csatlakozó Bartók Béla út megújítási tervek ismerete és a már elvégzett munkákból ítélve, kérdések merülnek fel bennem és ismerőseimben. Bejárva az országot és fél europát, meglátogatva tőbb várost, jellemzően az a kép alakult ki bennem, hogy az adótt település, szépen kialakított főtere valóban a lakosoké volt. Használták és szívesen töltötték ott idjüket. A mi Szent István terünkről hiányolom a klf. vendéglátóteraszok egyikét. Ahól a polgárok és fiatalok találkozhatnak, beszélgethetnek, ehetnek, ihatnak, üldögélhetnek, platykálhatnak. Mível e főtéren van a kistérség egészségügyi központja is, a buszmegálló áthelyezésével az ide érkező BETEG embereket hosszabb sétára kényszeritjük, legalább erőgyüjtés erejéig gyönyörkődjenek a közterünkben.
    A kivitelezésről, reméltem, hogy helyi vállalkozók végzik majd, informácioim szerint a kivitelezők között nincs helyi vállalkozás. Nem tudom, van e összefüggés a mínőség és e hiány között. Azt hiszem, hogy egy év mulva olyan lelekott lesz, ez az új is, mint a “fiatal” régi vólt.
    A tervezés újdonsága igazán mulatságos, jelesül, hogy a rozóga telefondobozok az új gyalogjárda közepére kerültek, illetve a Bartok Béla út 8o előtti közmű aknafedőt sem sikarült szintbe tervezni, ezért kívitelezni sem. Tapasztalatom szerint az utólagos “szépészeti” beavatkozás a minőség rovására fog menni.
    Sok síkert kívánok a Polgármester Úrnak, hogy a terve, miszerint szép városi külső, adófizető befektetőket vonz majd, gyümölcsöző legyen. Ugyanis az országban tapasztalható “deviza hiteles adósók” halyzetéből ki indulva, pesszimista képem van, a kötvény kibocsájtásból eredő vissza fizetési kötelezettséggel kapcsolatban.

Itt lehet hozzászólni: