Get Adobe Flash player
2018. augusztus 16. csütörtök, Ábrahám

A kivitelezői szerződés által előírt határidőben megkezdődött Dabason a Kossuth Lajos Általános Iskola műszaki átadása. A debreceni illetőségű KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. által tavaly ősszel megkezdett kivitelezési munkák során magastetőt, új, tetszetős homlokzatot kapott az épület, egyúttal teljes körűen akadálymentessé is vált. A felújítást követően az épület már nem Dabas „zöld iskolája” (legalábbis a színét tekintve), de ami ennél sokkal lényegesebb, hogy a sátortető megépülésével és a nyílászárók cseréjével elkerülhetővé váltak a rendszeres beázások, és javultak épület energiahatékonysági mutatói.

A most megépült tantermekkel sikerült megszüntetni a tanulóközösség kényszerű megosztottságát, az eddig „számkivetett” osztályok a Szent István téri iskolaépületből a felújított épületbe költözhetnek át. Az új tetőtérben funkcionális termek és foglalkoztatók kerültek kialakításra, az új média-, kézműves-, néptánc- és zenetermeket a diákok a szeptemberben induló tanévtől vehetik birtokba.

Az iskola megújulása illeszkedik a városközpont közösségi és gazdasági funkcióinak fejlesztési programjába, melynek kidolgozása 2007-ben indult Dabas Város Integrált Városfejlesztési Stratégiájának elkészítésével. E program részeként néhány napja került átadásra a Bartók Béla út északról és délről a főtérhez csatlakozó, megújult szakasza. A rekonstrukció során új burkolatot kaptak a járdák és a kerékpárutak, új buszmegállók és parkolók kerültek kialakításra, illetve jelentős zöldfelületi fejlesztések történtek. Küszöbön áll a Dabas megújult főterének átadása is, a Szent István téren folyó kivitelezés május elején elérkezett a befejező fázisához.

Dabas városközpontjának megújítása a Közép-magyarországi Operatív Program európai uniós forrásainak támogatásával, állami támogatással, valamint önkormányzati és magánbefektetői források bevonásával valósul meg.

 

forrás: DABAS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2011. május 9.

2 hozzászólás “Határidőre elkészült Dabason a Kossuth Lajos Általános Iskola bővítése!” bejegyzésre

Itt lehet hozzászólni: