Get Adobe Flash player
2018. augusztus 16. csütörtök, Ábrahám

Az elmúlt hónapok során elkészült a város új Főtere, melynek műszaki átadása május végén, június elején történt meg. Az új burkolatok, mintázatok, az átgondolt és megújult zöldfelületek, a padok és az utcabútorok, a legfiatalabbak körében zajos sikert aratott zenélő szökőkút újraformálta a város központját, jelentősen javítva az épített és a természeti környezet minőségét.
Az új Főtér már az átadást megelőzően megtelt emberekkel, különösképpen diákokkal, édesanyákkal és babakocsikkal, totyogó vagy a vízsugarak között futkosó gyerekekkel, kerékpárosokkal, az árnyas fák tövében a széles, kényelmes padokon megpihenő idősebbekkel. Az érdeklődés azóta is folyamatos, és ahogy az iskolákban hamarosan kitör a vakáció, várhatóan egyre többen fognak néhány percet, órát vagy nyári estét eltölteni a város központjában, beszélgetve, nézelődve, kerékpározva, labdázva, a szökőkút vízsugaraival játszva, vagy egyszerűen csak pihenve.
A teret körülfogó épületek még nem készültek el, további beruházások zajlanak a főtér környezetében. A Táncsics Mihály Gimnázium és a Szakorvosi Rendelő bővítése várhatóan csak kora ősszel fog befejeződni, emiatt az épületeket összekapcsoló téren is szükségessé válnak majd további simítások.
Dabas elmúlt évtizedének egyik legnagyobb és leglátványosabb beruházása már végeleges alakot öltött. A város polgárai ezekben a napokban veszik birtokba a megszépült, kényelmes és látványos közösségi teret.
Várjuk Önt is, találkozzunk a Főtéren!

Itt lehet hozzászólni: