Get Adobe Flash player
2018. augusztus 16. csütörtök, Ábrahám

A Szent István napi ünnepségek és az államalapító szobrának felavatása előtti napon tartották a városrehabilitációs programot lezáró sajtótájékoztatót Dabason.

 

A város képviselőtestülete 2008-ban döntött az integrált városfejlesztési stratégiáról és a városközpont fejlesztésének akcióterületi tervéről, amely mostanra több mint 1,2 milliárd forint összértékben, európai uniós és állami támogatásból, önkormányzati, magánbefektetői forrásokból valósult meg.

A projekt során megújult a Szent István tér, a Kossuth Művelődési Központ tetőszerkezete, a Bartók Béla út járdái és kerékpárútjai, a Bíróság, a Földhivatal, a Kossuth Lajos Általános Iskola, valamint a Táncsics Mihály Gimnázium épületének homlokzata. Közel másfél hektáros területen újult meg a város legnagyobb közparkja, a Jubileumi Park. Az épületek és a közterületek fejlesztéseit az infrastruktúra bővítése egészítette ki, ennek eredményeképp a városközpontot elkerülő úthálózat jött létre.

Az arculati és közterületi fejlesztéseken túl új városi funkciók telepítése is hangsúlyos cél volt. Az egyik leglátványosabb, egyben a legnagyobb hatású új funkciót a Piaccsarnok megépülése jelenti. Nyitása, tervezetten heti három piacnappal, 2011 szeptemberében várható.

Kőszegi Zoltán polgármester összefoglalta az elmúlt másfél év során megvalósult beruházásokat, hangsúlyozva, hogy a kivitelezők minden feladatot határidőre és kifogástalan minőségben teljesítettek. Kiemelte, hogy a fejlesztések révén Dabas valódi térségi központtá vált, mely készen áll további funkciók fogadására.

Prohászka Csaba, a DASZOFE Nonprofit Kft. projektmenedzsere a program megvalósítóinak mondott köszönetet, egyben méltatta a városlakók pozitív, türelmes hozzáállását. Kiemelte, hogy az új létesítményeket, különösen a megújult Főteret és a Jubileumi Parkot a város polgárai a műszaki átadást követően azonnal használatba vették, a visszajelzések pozitívak. Ezek a fejlesztések jól példázzák, hogy a környezet formálása egyben közösségformáló erőt is jelenthet. Dabasnak most már nemcsak imázsa, hanem varázsa is van – zárta mondandóját.

Itt lehet hozzászólni: