Get Adobe Flash player
2018. július 17. kedd, Endre, Elek

A sportcsarnok mögötti, 63 ezer négyzetméteres terület fontos helyszínt jelenthetne a lakosság  kikapcsolódásához. Egyelőre azonban hiányos az itteni úthálózat, hiányzik a közvilágítás, emiatt gyakran használják illegális hulladéklerakó helyként.

A városfejlesztési programnak megfelelően rendezik a teljes zöldfelületet, és kiépítik a sportolási és játéklehetőségeket. A meglévő játszótér két új, nagyobb gyerekeknek szóló játszóeszközzel bővül, a csatorna délnyugati oldalán pedig sporteszközöket helyeznek el. Az egész területen sétányhálózatot építenek ki.  A lovaspálya térségébe ligetes fásítás kerül. Mivel minden korosztály megtalálhatja itt a kikapcsolódás lehetőségét, ezért ez lesz a belváros új, városias közparkja, ahová szívesen járnak majd kicsik és nagyok egyaránt.

A park jelenlegi beteg, értéktelen növényállományát ki kell vágni, meg kell tisztítani a területet a burjánzó aljnövényzettől, fanövendékektől, hogy később ne jelenthessen gondot a nagy számban terjedő fás növényzet. Az irtás utáni feladat lesz a sétányok kialakítása, a közvilágítás kiépítése, az új növények telepítése, majd az utcabútorok kihelyezése. Ha mindez megvalósul, akkor a gyerekeknek és a felnőtteknek természetes pihenő- és szabadidőhelyet szolgáltat, és a látogatottságnak is köszönhetően megszűnik az illegális hulladéklerakás. Így ez a terület nemcsak a nevében, hanem a valóságban is park lesz.

 


 

Itt lehet hozzászólni: