Get Adobe Flash player
2018. július 17. kedd, Endre, Elek

Dabas város gazdasági, kereskedelmi és építészeti fejlődését egyszerre szolgálja az új piaccsarnok megépítése. Ez a terv a város fejlesztési elképzeléseiben is hangsúlyosan szerepel. A piaccsarnok kialakítása ugyanis elengedhetetlenül fontos a városi élethez, a városi jelleghez. Minden városra jellemző, hogy milyen élet folyik a piacán. Érdekes emberekkel, különleges árukkal, ritka mesterségekkel lehet találkozni a piacokon, olyan kézműves termékekkel, amelyek megőrzésére és megismertetésére nincs is alkalmasabb színhely.

A piac régen is és ma is a városlakók találkozásának fontos helyszíne, jellegzetes közösségi tér. Ezért a piaccsarnok megépítésének fontos szerepe van abban, hogy kialakuljanak a városi funkciók közül ma még hiányzó közösségi terek, és Dabasnak ezen a pontján is megjelenjen a városias környezet.

A város gazdaságfejlesztésének is fontos eleme a programjában szereplő piaccsarnok, mivel ez a helyi kistermelők számára teremt kedvező értékesítési lehetőséget. Nemcsak megélhetésüket segíti azzal, hogy terményeiket a városi piacon értékesíthetik, hanem erősíti kötődésüket is a lakóhelyükhöz.

Az új piaccsarnok a Kossuth Lajos Általános Iskola és a Passage üzletház között kialakítandó téren épül majd meg, a tervek szerint 800 négyzetméteren. A központban lesz, annak vonzásával garantálja a vásárlókat, és velük egy érdekes, igazi piaci életet. Fontos, hogy ezt a helyet kerékpárokkal és autókkal is jól tudják majd megközelíteni mind a kistermelők, mind a városlakók. Ezen a területen lehetőség van parkolóhelyek kialakítására is.

Egy hozzászólás “Új piaccsarnok” bejegyzésre

  • Dankos Antal:

    Tisztelt piac üzemeltető!
    Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy részemre a piacüzemeltető telefonszámait elküldeni szíveskedjenek, mert informálódni szeretnék a piacon való részvétel feltételeiről.
    Köszönettel Dankos Antal Monor

Itt lehet hozzászólni: